Aki szereti az izgalmas édes- savanyú-csípős keleti ízeket (nem a kínai gyorskajáldák egyen- ízű sült tésztájára gondolok), az nem fog csalódni ebben a receptben! Hús nélkül is kitűnő, és rákkal is nagyszerű. Köret: GoodFood inspiráció.
Hozzávalók
Néhány sertésszűz- érme, vagy ha egyben veszed meg, akkor kb 2 ujjnyi darabokra vágva
baconszeletek a szűzérmék körbetekeréséhez
fél csomag üvegtészta
8 db miniparadicsom
1 nagyobb sárgarépa
1 grapefruit
1/2 uborka
1 lime leve
pár csepp halszósz
kevés barnacukor
kevés chilipor (ki mennyire szereti csípősen)
pici olaj
friss mentalevelek
Elkészítés
A sertésszűzérméket körbetekerem a baconnal, és kevés olajban megsütöm. Sózni, borsozni NEM KELL.
A sárgarépát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, majd tepsiben kissé megsütöm. Az eredeti recept nyers répacsíkokat ír, de nekem ehhez nem volt kedvem, így egy kicsit elősütöttem. Nem kell, hogy teljesen átsüljenek a szeletek, maradjanak roppanósak. Ha kész, csíkokra vágom. Szintén kis darabokra vágom a meghámozott uborkát. A grapefruitot késsel meghámozom, és kifilézem. A miniparadicsomokat kettévágom.
Az üvegtésztát leforrázom, fedő alatt állni hagyom pár percig. Elkészítem az öntetet: a lime levéhez keverem a pár csepp halszószt, és a barnacukrot, valamit a chiliport. Édes- csípős- savanyúnak kell lennie az összhatásnak. Az öntetet összeforgatom a lecsepegtetett üvegtésztával, majd hozzákeverem a paradicsomot, az uborkát, a lime-ot és a friss mentaleveleket. A szűzérmékkel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: