Praliné és Paprika

Croque- Madame a'la Valentine

IMG_8417

 

Igazi Valentin- napi reggeli. Vagy gyors vacsora. 

Amikor először olvastam egy francia nyelvkönyvben a croque- monsieurról és a croque- madame- ról, el nem tudtam képzelni, hogy micsodák. Hát kérem szépen, a croque- monsieur nem más, mint a mi jó kis melegszendvicsünk, csak elegánsabb néven. Csak extra minőségű hozzávalókból, nem parizerből és trappistasajtból készül. A croque-madame ugyanez, csak van rajta egy tükörtojás. És Franciaországban mindkettőért meglehetősen súlyos összegeket kérnek el a vendéglátóhelyeken…

IMG_8412

Ez az amúgy elég snassz étel egyszerűen Valentin- napivá varázsolható egy szív alakú tükörtojássütő- formával és egy kis vörös habzóborral. 

Hozzávalók 2 személyre

2 szelet kenyér vagy 2×2 szelet toastkenyér

2 tojás

jó minőségű füstölt sonka, hajszálvékony szeletekre vágva, például pármai sonka

jó minőségű sajt, pl gouda

kevés vaj

Elkészítés

A melegszendvicssütőt előmelegítem. A szokásos módon melegszendvicset készítek, azaz a szeletek közé teszem a sajtot és a sonkát, majd a szeletek KÜLSŐ felét megkenem vajjal, és a szendvicssütőben megsütöm. Amíg elkészül, addig serpenyőben a formában megsütöm a tükörtojást.

Melegen szolgálom fel. Happy Valentine!

IMG_8418

P.s: Tudtátok, hogy van croque hawaii is? 🙂

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!