Sült sárgarépából készült krémleves, a hideg téli estékre. Vigyázat, a baconos crouton nagyon- nagyon finom! Nehogy azt hidd, hogy ha fogyókúrázol, majd nem fogsz enni belőle… DE. FOGSZ. 🙂 GoodFood recept.
Hozzávalók
4 nagy sárgarépa felkarikázva
2 szál rozmaring (eredetileg kakukkfű, de én véletlenül rozmaringot vettem helyette 🙂
4 gerezd fokhagyma
kevés olaj, kevés vaj
1 hagyma kockára vágva
kb 1 dl tejszín
1/4 leveskocka
1 szelet kenyér
pár szelet bacon, inkább húsos legyen, mint szalonnás
frissen őrölt bors
Elkészítés
A sárgarépákat meghámozom, vastagabb szeletekre vágom. Egy tálban összeforgatom a szeleteket egy kevés olajjal, és egy alufóliával kibélelt tepsiben (nem kell majd mosogatni) 180 C-on légkeveréssel kb 20 percig sütöm, úgy, hogy rádobom a rozmaringot, és héjastól a fokhagymagerezdeket is.
Közben a hagymát megpárolom a maradék olaj és vaj keverékében. Rádobom a sült répát, kinyomom a fokhagymagerezdeket a héjukból és az is meg bele, majd felöntöm vízzel és beledobom a negyed leveskockát, én nem szerettem volna ha nagyon kocka-íze lesz, ezért nem használtam többet. Addig főzöm, amíg a sárgarépa teljesen meg nem puhul. Ekkor összeturmixolom, és kb 1 dl tejszínnel még egyszer összeforralom.
A croutonhoz a kenyérszeletet hosszúkás darabokra vágom, és minden darabot baconbe tekerek. Kissé meglocsolom olívaolajjal, megszórom frissen őrölt borssal, és 180C-on kb 10 percig sütöm, amíg megpirul.
Legutóbbi hozzászólások