Praliné és Paprika

Cukkinis- ricottás lepény

Hűtőben felejtett cukkini és hirtelen felindulásból vásárolt ricotta tökéletes kombinációja. Igazi húsnélküli finomság!

IMG_8373

 

Hozzávalók:

1 csomag fagyasztott leveles tészta

2 cukkini

1 doboz ricotta (250 gramm)

2 tojás + 1 tojásfehérje

pár kanál reszelt parmezán, ízlés szerint kávés- vagy evőkanállal mérve

pici olaj, só, bors, fűszerek, én épp provánszi keveréket találtam a polcon, így ezt használtam, de lehet bele fokhagymát, szerecsendiót, egyéb finomságokat tenni.

Elkészítés

A sütőt 180 C-ra (légkeverés) előmelegítettem. A leveles tésztát a csomagoláson található információk szerint kiolvasztottam. Én nem nyújtottam ki semennyire, de ha olyan fajta, akkor ki kell nyújtani pár mm-es vastagságúra. Egy tepsibe terítettem, de előtte vékony szeleteket vágtam a tészta széléből, a és tojásfehérjével odaragasztottam a tepsibe terített négyzet szélére, hogy mintegy peremet kapjon.

A ricottát, a tojásokat és a fűszereket összekevertem, sóztam, borsoztam, majd belekevertem a parmezánt. A cukkinit mandolinnal felszeleteltem, és az olajon átsütöttem, míg a széle barnulni, pirulni kezdett.

A tepsibe terített levelestésztán szépen elosztottam a ricottás masszát, majd rátettem a cukkiniszeleteket.

Az én sütőmben kb 30 perc alatt sült meg, de nézni kell a leveles tészta peremét, és ha szépen felemelkedett, készen van.

IMG_8377

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!