Igazi ünnepi előétel. Csak a céklát kell megsütni előre, amúgy percek alatt kész van, és mennyei. GoodFood inspiráció, kicsit változtattam a recepten.
Hozzávalók 2 személyre:
2 db sült cékla meghámozva
2 narancs meghámozva, a fehér részt teljesen le kell szedni!
2 karika jó minőségű, puha kecskesajt
madársaláta
pár szem pirított mogyoró
Az öntethez:
2 ek olívaolaj
3 ek balzsamecet
2 ek juharszirup
2 kiskanál mézes mustár
só, bors
Elkészítés:
Az öntethez a hozzávalókat összekevertem, kicsit sóztam- borsoztam. A céklát és a narancsot is szeletekre vágtam, tornyot építettem belőlük. Tetejükre egy- egy darab kecskesajt- karikát tettem, és nyakonöntöttem az öntettel. Legtetejét megszórtam a pirított mogyoróval, és a madársalátával tálaltam. Körülbelül 10 perc alatt készen van. Ugyanis nálunk nem divat az egész 24-ét a konyhában tölteni. 🙂
Legutóbbi hozzászólások