Praliné és Paprika

Lazac koktélrákos szósszal és gesztenyés kelbimbóval

A hal szintén GoodFood recept, de az eredeti receptben fehér  húsú halat használnak és krémsajtot, amiket én lazaccal és mascarponéval helyettesítettem. A köret belga-magyar kooprodukció. 🙂

P1180731

 

Hozzávalók 2-3 személyre: (vagy 2 személyre+ másnap ebédre is marad)

A lazachoz:

3-4 kisebb lazacfilé

1 zacskó 20 dkg-os (fagyasztott) koktélrák (ne legyen nagyon picike méretű, de nem is a királyrák kell)

15-20 dkg mascarpone

kapor, só, bors

2 lap rétestészta ( a maradékból csinálj rétest vagy baklavát)

kevés parmezán

A körethez:

1 zacskó fagyasztott kelbimbó

1 zacskó főzött, pucolt gesztenye

pár szelet bacon

kevés cukor

kevés olívaolaj

Elkészítés

Egy tepsibe alufóliát fektettem, és elősütöttem a halszeleteket. Ez annyiból áll, hogy körülbelül 10 percre 180C-os (légkeverés) sütőbe tettem a lazacszeleteket. Sütőtől függ, a lényeg, hogy a következő fázis már csak 5 percig fog tartani a sütőben, így annyira kell elősütni, hogy az utolsó 5 percben a hal tökéletesen átsüljön, de ne száradjon ki.

Közben kevés olajon megsütöttem a rákokat, majd kicsit hűtöttem, és összekevertem a mascarponéval, a kaporral, és sóztam- borsoztam. A rétestésztát csíkokra vágtam,és minden lapot megolajozva egymásra fektettem őket, hogy 4 csíkot kapjak összesen, amelyek 3-4 rétegből állnak.

A tepsit a lazacszeletekkel kivettem a sütőből, és a szeletek tetejére halmoztam a mascarponés- rákok cuccost. Tetejükre kissé meggyűrve fektettem a rétestészta- lapokat. Megszórtam a parmezánnal. Még 5 percre visszatoltam a sütőbe. A mascarpone egy része le fog folyni a melegtől, de nem mind, és a végeredmény egy krémes- kapros lazac-csoda lesz.

A körethez a kelbimbót megpároltam (mikróban), majd a bacont kockára vágtam és egy serpenyőben elkezdtem sütni. Mielőtt átsült teljesen, hozzátettem a kelbimbót és a gesztenyét, és épp csak összeforgattam. Ekkor lehet alá még egy picike olívaolajat önteni, nehogy odaégjen. Egy leheletnyi cukorral megszórtam, összemelegítettem és kész.

 

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!