Megunhatatlan, elronthatatlan, kihagyhatatlan nyári fogás. És most a legjobb, amikor még a saját kertedből vagy erkélyládádból szedheted hozzá a bio- bazsalikomodat. Tálalhatod előételként, de aki figyel a vonalaira, annak főétkezésként is elég lehet vacsorára egy torony. Arról azért szót kell ejteni, hogy igazán finoman csak minőségi alapanyagokból tudod elkészíteni ezt az ételt, tehát ne a legolcsóbb mozzarellát és olívaolajat vedd meg, hanem egy jobb minőségűt, mégha kicsit drágább is. Az olívaolajba főleg megéri befektetni, hiszen nyáron a salátákat nagyszerűen feldobhatod vele. A választék elég széles már a nagyobb bevásárlóközpontokban is, de ha teheted, nézz be a Culinarisba vagy más delikáteszboltba, vagy hozz külföldről haza a nyaralásodról egy üveg finom olívaolajat, és bármikor használod, ezzel a nyarat is visszaidézed majd.
Hozzávalók 2 személyre:
2 mozzarellagolyó- tehét a jobb fajtát válaszd, ne a legolcsóbbat
2 nagy paradicsom
sok friss bazsalikomlevél
frissen őrölt bors, olívaolaj, balzsamecet
Elkészítés
Hát ez rém egyszerű. Vagdosd fel egy éles késsel a paradicsomot és a mozzarellát is karikákra, majd pakold össze, úgy, hogy a rétegek közé felváltva teszel egy kis frissen őrölt borsot, bazsalikomleveleket, olívaolajat és balzsamecetet. Én a balzsamecettel csínján bánok, mert utálom ha abban úszik minden, de egy pár cseppet azért az én adagom is kap. A legtetejét díszítsd bazsalikomlevéllel.
Ugye, milyen egyszerű?
———————————————————–
Anyuka is vagy? Akkor irány a Mami Gyógyít blog, ahol gyermekorvosok segítenek hasznos tanácsokkal.
Klikk a macira a bloghoz, a Facebook-on pedig keresd és lájkold a Mami Gyógyít oldalt, gyakran megújuló,mindig aktuális tartalommal gyermekegészség- témában. Sok szeretettel várlak!
Legutóbbi hozzászólások