Praliné és Paprika

Pofonegyszerű lencsesaláta

Remélem nem igaz az a babona, hogy amit január 1-n csinálunk, azt tesszük majd egész évben is, és olyan is lesz az egész év…

… mert akkor én tüszős- mandulagyulladással fogok egész évben feküdni, ahogy tettem Szilveszterkor és Újév napján is nagyjából.

Így a férjem (aki derekasan helytállt kettőnk helyett is, mind a konyhában, mind a 2 és fél éves Duracell- kisfiunkkal) és én január 2-n köszöntöttük az Új Évet, egy annyira gyors és egyszerű lencsesalátával, hogy több ideig tart legépelni, mint megcsinálni. Annyi, hogy a lencsét bizony előző este vagy aznap reggel be kell áztatni hozzá, de onnantól kezdve, hogy megfőtt, körülbelül 5 perc alatt lesz fogyasztásra kész az egészséges és finom lencsesaláta.

IMG_8882

 

Hozzávalók

lencse, előző este beáztatva és sós- babérleveleles vízben megfőzve (sajnos nem mértem a mennyiséget, de két személyre kb egy csomag negyedét főztem meg, és ennek a fele ment is be a mélyhűtőbe, mert így is rengeteg lett)

2 tojás, keményre főzve

fél csomag bébispenót

kevés fehér balzsamecet- krém

pár lötty mangós ecet

icipici só és bors

fél citrom leve

olívaolaj

Elkészítés:

A lencsét egy tálba teszem, hozzákeverem a bébispenót- leveleket, majd sorban ráöntöm az olívaolajat, balzsameceteket, ráfacsarom a fél citrom levét és rászóróom a sót, borsot.

A gyümis balzsamecet és a citromlé nagyszerűen illik a markáns ízű lencséhez.

IMG_8883

Legyen szép és sikerekeben gazdag 2015-ös évetek!

——————————————————————————————————————–

És ha szülők vagy akár nagyszülők is vagytok, kedves Anyukák, Apukák, Nagymamik és Nagypapik, szeretettel várlak benneteket a Mami Gyógyít blogon és Facebook- oldalon, ahol gyermekbetegségekről olvashattok, orvosi szemmel, de érthetően. Semmi ezo, semmi blabla.

KATT IDE A MAMI GYÓGYÍT BLOGHOZ A CAFÉBLOGON

KATT IDE A MAMI GYÓGYÍT FACEBOOK OLDALHOZ

 

 

Céklás- narancsos torony kecskesajttal

Igazi ünnepi előétel. Csak a céklát kell megsütni előre, amúgy percek alatt kész van, és mennyei. GoodFood inspiráció, kicsit változtattam a recepten.

P1180724

 

Hozzávalók 2 személyre:

2 db sült cékla meghámozva

2 narancs meghámozva, a fehér részt teljesen le kell szedni!

2 karika jó minőségű, puha kecskesajt

madársaláta

pár szem pirított mogyoró

Az öntethez:

2 ek olívaolaj

3 ek  balzsamecet

2 ek juharszirup

2 kiskanál mézes mustár

só, bors

Elkészítés:

Az öntethez a hozzávalókat összekevertem, kicsit sóztam- borsoztam. A céklát és a narancsot is szeletekre vágtam, tornyot építettem belőlük. Tetejükre egy- egy darab kecskesajt- karikát tettem, és nyakonöntöttem az öntettel. Legtetejét megszórtam a pirított mogyoróval, és a madársalátával tálaltam. Körülbelül 10 perc alatt készen van. Ugyanis nálunk nem divat az egész 24-ét a konyhában tölteni. 🙂

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!