Jamie Olivert kollektíve imádjuk itthon. Annyira klassz ételeket készít, és olyan élvezettel, hogy öröm nézni a műsorait és élmény a szakácskönyveit olvasni. Hát még elkészíteni a fogásokat a könyvekből! Ez a tésztavacsora kb 10 perc alatt van készen, csak annyi a titka, hogy előfőzött vagy készre főzött rákot kell használni hozzá.
Hozzávalók
1-2 csomag főzött koktélrák, mi az ALDI-ban vettük, a felvágottaknál kell keresni, nem a mélyhűtőpultban. Kis átlátszó dobozokba csomagolt, és igen finom. Nem lehet mindig kapni, így ha ráakadunk, akkor érdemes beszerezni. ( ez itt a reklám helye)
1 doboz darabolt paradicsom- konzerv
friss zöldfűszerek, menta, bazsalikom, ami épp akad az üzletben
fél doboz vagy fél zacskó friss bébispenót (az eredeti receptben rukkola szerepel, de azt nem kaptam, így spenót ment bele)
1 dl száraz fehérbor
fél fej fehér hagyma
olívaolaj, só, bors
spagetti– én fekete- fehér spagettit főztem, a fekete színű szépiás volt, a fehér (sárga) színű pedig sima mezei spagetti.
Elkészítés
A spagettit megfőzöm.
Az olívaolajban picit megpárolom a kockára vágott hagymát, majd hozzálöttyintem a bort. Amikor elpárolgott az alkohol, akkor felöntöm a paradicsomkonzerrvel, beleteszem a rákocskákat, sózom, picit borsozom, és összeforralom. Ekkor beledobom a spenótleveleket, és a zöldfűszerleveleket, de már nem nagyon kell főzni, csak épp rottyanjon egyet, és essenek össze a spenótlevelek, de ne főjenek szét.
Néhány félretett levéllel díszítettem.
Anyuka is vagy? Akkor várunk a MAMI GYÓGYÍT blogon, itt a Caféblogon, és a Mami Gyógyít oldalon a Facebook-on! Gyermekbetegségek, gyermeklélek orvosi szemmel. Semmi ezo, semmi blabla.
A MAMI GYÓGYÍT BLOGHOZ KATT IDE
A MAMI GYÓGYÍT FACEBOOK-OLDALÁHOZ KATT IDE
Legutóbbi hozzászólások