Praliné és Paprika

Spagetti koktélrákkal- Jamie módra 10 perc alatt

Jamie Olivert kollektíve imádjuk itthon. Annyira klassz ételeket készít, és olyan élvezettel, hogy öröm nézni a műsorait és élmény a szakácskönyveit olvasni. Hát még elkészíteni a fogásokat a könyvekből! Ez a tésztavacsora kb 10 perc alatt van készen, csak annyi a titka, hogy előfőzött vagy készre főzött rákot kell használni hozzá.

IMG_8763

Hozzávalók

1-2 csomag főzött koktélrák, mi az ALDI-ban vettük, a felvágottaknál kell keresni, nem a mélyhűtőpultban. Kis átlátszó dobozokba csomagolt, és igen finom. Nem lehet mindig kapni, így ha ráakadunk, akkor érdemes beszerezni. ( ez itt a reklám helye)

1 doboz darabolt paradicsom- konzerv

friss zöldfűszerek, menta, bazsalikom, ami épp akad az üzletben

fél doboz vagy fél zacskó friss bébispenót (az eredeti receptben rukkola szerepel, de azt nem kaptam, így spenót ment bele)

1 dl száraz fehérbor

fél fej fehér hagyma

olívaolaj, só, bors

spagetti– én fekete- fehér spagettit főztem, a fekete színű szépiás volt, a fehér (sárga) színű pedig sima mezei spagetti.

Elkészítés

A spagettit megfőzöm.

Az olívaolajban picit megpárolom a kockára vágott hagymát, majd hozzálöttyintem a bort. Amikor elpárolgott az alkohol, akkor felöntöm a paradicsomkonzerrvel, beleteszem a rákocskákat, sózom, picit borsozom, és összeforralom. Ekkor beledobom a spenótleveleket, és a zöldfűszerleveleket, de már nem nagyon kell főzni, csak épp rottyanjon egyet, és essenek össze a spenótlevelek, de ne főjenek szét.

Néhány félretett levéllel díszítettem.

IMG_8762

IMG_8757

Anyuka is vagy? Akkor várunk a MAMI GYÓGYÍT blogon, itt a Caféblogon, és a Mami Gyógyít oldalon a Facebook-on! Gyermekbetegségek, gyermeklélek orvosi szemmel. Semmi ezo, semmi blabla.

A MAMI GYÓGYÍT BLOGHOZ KATT IDE

A MAMI GYÓGYÍT FACEBOOK-OLDALÁHOZ KATT IDE

 

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!