Praliné és Paprika

Édesburgonya lime-os tonhallal töltve

Ez egy tökéletes vendégváró étel. Vagy előétel. (Nekem mondjuk elég vacsorára, de egy pasinak szerintem nem).

Tutira elismerő pillantásokat és megjegyzéseket fogsz bezsebelni. Előre is elkészítheted egy részét (vagy az egészet), így időt is spórolsz.

P1180794

 

Hozzávalók, ha előétel, 4 személyre:

3-4 édesburgonya, lehetnek nagyobbak

2 kicsi tonhalkonzerv, olajban ( Rio de Mare)

2 zöldhagyma felkarikázva

1/2 doboz görög joghurt

fél lime leve

pici só, bors (én lime-os borsot használtam a még intenzívebb ízért)

Elkészítés:

Az édesburgonyákat megmostam, kicsit lesúroltam, félbevágtam őket,és mikróban megpároltam. Nekem 500 watton kb 15 perc alatt vajpuhára párolódtak. Lehet, hogy 2 részletben kell ezt megtenned, mert ha nagyobbak a burgonyák, akkor a párolóedénybe nem biztos, hogy belefér a 2×4 fél. A jó hír viszont, hogy ezalatt az idő alatt csinálhatsz mást. Mondjuk egy finom desszertet.

Ha puhák, akkor érdemes rögtön arra a tálra áttenni a burgonyafeleket, amelyen szervírozni fogod, hogy ne kelljen a már megtöltött, kész feleket pakolgatni.

Szóval arra a tálcára fektettem őket, amelyen majd tálalni akartam. Karalábévájóval kivájtam a közepükből egy részt- vigyázz, ne menj a héjig, mert könnyen elszakad, maradjon egy kb fél- 1 cm-es réteg a húsából. A kivájt édesburgonya- közepeket egy tálba tettem, és hozzáraktam a lecsepegtetett tonhalkonzerveket, a zöldhagyma- karikákat, valamint a görög joghurt felét (vagy egy kicsit többet vagy kevesebbet, joghurttól függ).  Villával összetörtem mindent és összekevertem. Könnyen kanalazható, de nem folyós masszát kell kapnod. Ici-picit sóztam, borsoztam és hozzáadtam a kifacsart lime levét. Ami maradt a lime-félben, azt az édesburgonya- felekre csavartam.

A tölteléket visszatöltöttem a várakozó édesburgonya- felekbe, tettem rá egy pár kiskanál görög joghurtot, és megszórtam még frissen őrölt borssal.

Ha főételként szeretnéd szervírozni, akkor csinálj hozzá sokféle salátából álló zöld salátát (rukkola, madársaláta, jégsaláta) és süss meg egy adag sültkrumplit. Ha épp belga vendégeid vannak, IMÁDNI FOGJÁK 🙂 (mindenhez sültkrumplit esznek).

P1180798

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!