Igazi Valentin- napi reggeli. Vagy gyors vacsora.
Amikor először olvastam egy francia nyelvkönyvben a croque- monsieurról és a croque- madame- ról, el nem tudtam képzelni, hogy micsodák. Hát kérem szépen, a croque- monsieur nem más, mint a mi jó kis melegszendvicsünk, csak elegánsabb néven. Csak extra minőségű hozzávalókból, nem parizerből és trappistasajtból készül. A croque-madame ugyanez, csak van rajta egy tükörtojás. És Franciaországban mindkettőért meglehetősen súlyos összegeket kérnek el a vendéglátóhelyeken…
Ez az amúgy elég snassz étel egyszerűen Valentin- napivá varázsolható egy szív alakú tükörtojássütő- formával és egy kis vörös habzóborral.
Hozzávalók 2 személyre
2 szelet kenyér vagy 2×2 szelet toastkenyér
2 tojás
jó minőségű füstölt sonka, hajszálvékony szeletekre vágva, például pármai sonka
jó minőségű sajt, pl gouda
kevés vaj
Elkészítés
A melegszendvicssütőt előmelegítem. A szokásos módon melegszendvicset készítek, azaz a szeletek közé teszem a sajtot és a sonkát, majd a szeletek KÜLSŐ felét megkenem vajjal, és a szendvicssütőben megsütöm. Amíg elkészül, addig serpenyőben a formában megsütöm a tükörtojást.
Melegen szolgálom fel. Happy Valentine!
P.s: Tudtátok, hogy van croque hawaii is? 🙂
Legutóbbi hozzászólások