Sertésszűz keletiesen, üvegtésztával

Aki szereti az izgalmas édes- savanyú-csípős keleti ízeket (nem a kínai gyorskajáldák egyen- ízű sült tésztájára gondolok), az nem fog csalódni ebben a receptben! Hús nélkül is kitűnő, és rákkal is nagyszerű. Köret: GoodFood inspiráció.

 

Hozzávalók

Néhány sertésszűz- érme, vagy ha egyben veszed meg, akkor kb 2 ujjnyi darabokra vágva

baconszeletek a szűzérmék körbetekeréséhez

fél csomag üvegtészta

8 db miniparadicsom

1 nagyobb sárgarépa

1 grapefruit

1/2 uborka

1 lime leve

pár csepp halszósz

kevés barnacukor

kevés chilipor (ki mennyire szereti csípősen)

pici olaj

friss mentalevelek

Elkészítés

A sertésszűzérméket körbetekerem a baconnal, és kevés olajban megsütöm. Sózni, borsozni NEM KELL.

A sárgarépát meghámozom, vastagabb szeletekre vágom, majd tepsiben kissé megsütöm. Az eredeti recept nyers répacsíkokat ír, de nekem ehhez nem volt kedvem, így egy kicsit elősütöttem. Nem kell, hogy teljesen átsüljenek a szeletek, maradjanak roppanósak. Ha kész, csíkokra vágom. Szintén kis darabokra vágom a meghámozott uborkát. A grapefruitot késsel meghámozom, és kifilézem. A miniparadicsomokat kettévágom.

Az üvegtésztát leforrázom, fedő alatt állni hagyom pár percig. Elkészítem az öntetet: a lime levéhez keverem a pár csepp halszószt, és a barnacukrot, valamit a chiliport. Édes- csípős- savanyúnak kell lennie az összhatásnak. Az öntetet összeforgatom a lecsepegtetett üvegtésztával, majd hozzákeverem a paradicsomot, az uborkát, a lime-ot és a friss mentaleveleket. A szűzérmékkel tálalom.

 

 

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »