Nálunk már Karácsony- feeling van. Tudom, sokan utálják az egész ünnepi hercehurcát (“mű”), az ajándék-keresgélést (“kötelező”), és mivel mindez már október közepétől- november elejétől elkezdődik, nehezen viselik el.
Én nem. Én imádom a Karácsony hangulatát, a készülődést az Ünnepre, lapozgatom a magazinokat, előveszem a sütőformáimat… Ilyenkor, december elején már elkezdjük az ünnepi menüt tervezgetni, előkerülnek a dekorációs tárgyaink, az angyalkák, a fenyőágak, az adventi koszorúk, a gyertyák, és elkezdjük feldíszíteni a házat.
A Karácsony jegyében alakult ez a muffinrecept is, aminek az eredetije Stahl Juditot dicséri, de abban túl sok a fehér liszt és a fehér cukor- így én egy kicsit megváltoztattam a receptet és egészségesebbé tettem.
Hozzávalók
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg búzacsíra + zabkorpa keverék, én saját magam csináltam: egyszerűen összekevertem a búzacsírát és a zabkorpát, és kimértem belőle 5 dkg-ot
7,5 dkg cukor
7,5 dkg nyírfacukor
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg vaj
10 dkg csoki (legjobb az étcsoki, de én most mindenféle maradék csokit használtam)
10 dkg lekvár, bármilyen jó
2 tojás
Elkészítés
Gőz fölött összeolvasztom a csokit és a vajat, majd leveszem a tálat a gőzről és kicsit hagyom, hogy hűljön, langyosra. A lisztbe keverem a zabkorpa- búzacsíra mixet és a sütőport. Egy nagy tálban a tojásokat habosra keverem a kétféle cukorral. Ezután részletekben hozzákeverem a lisztes keveréket, a lekvárt és a langyos vajas- csokit.
Ennyi, és már mehet is a muffinformákba a kapszlikba. Kb 20 perc alatt sült meg, 170-180 fokon légkeveréssel.
Isteni puha állaga lesz, és sokkal kevesebb cukor van benne, mint az eredetiben. Legközelebb még tovább megyek a kísérletezéssel.
Anyuka is vagy? Akkor várunk szeretettel a MAMI GYÓGYÍT blogon, itt a Caféblogon, és a Facebook-on is! Gyermekbetegségekről érthetően, ORVOSI szemmel. Semmi ezo, semmi blabla.
MAMI GYÓGYÍT BLOG a Caféblogon: KATT IDE
MAMI GYÓGYÍT BLOG a Facebook-on: KATT IDE